Lake Garda

Hvorfor er Gardasøen så populær?

Der var engang, hvor Gardasøen var noget man gjorde lidt grin med. Det var her den ældre del af den danske befolkning tog ned på sommerferie. Og i hvert fald ikke noget, der var specielt hipt.

Men det har ændret sig meget. For i dag er det danskere i alle aldre, som tager turen sydpå til søen i det nordlige Italien.

Ja, der er stadig pensionister dernede. Men også børnefamilier og unge med ønske om naturoplevelser og action.

Og der er da også noget for alle aldre. Børnene vil elske området for det varme badevand og ikke mindst den ekstremt populære forlystelsespark Gardaland.

Og for det mere voksne publikum er der også masser at glæde sig over – hvad enten vi snakker lækker, italiensk mad (og drikke), spændende kultur eller dejligt naturoplevelser.

Livsnyderne vil sikkert sætte pris på det gode køkken – og ikke mindst muligheden for at besøge vingårde i området (og smage på deres vin).

Området omkring Gardasøen lægger også op til masser af naturoplevelser. For ved søen ligger der en række bjerge, der bl.a. kan besøges med en svævebane.

Så er det bare op til dig selv, om du vil vandre i bjergene, køre på mountainbike – eller måske endda kaste dig ud med en paraglider. Er du til mere action, så er selve Gardasøen også et populært område for windsurfing.

Foretrækker du det lidt mere roligt, så tag en hyggelig gåtur rundt i en af de mange byer, der ligger langs Gardasøen. For selvom der er mange turister, så leves det lokale liv stadig her.

Den største seværdighed ved Gardasøen er selve søen – og mulighederne der er omkring den. Men bliver det lidt for kedeligt, så er der masser af andet at foretage sig.

Ud over det førnævnte Gardaland er der også den store park Siguertá, der er et Eldorado for alle haveelskere. Og foretrækker du i stedet store græsplæner, så er der også flere golfbaner i området.

Endelig kan det også anbefales at tage på endagsture til storbyerne Milano, Verona eller Venedig – der alle ligger i køreafstand fra Gardasøen.

Så det kan godt være, at Gardasøen en gang var et sted, hvor pensionisterne sad i solen med et glas rødvin. Men i dag er området for alle danskere – unge som gamle.

Indlægs forfatter: admin