5 spændende storbyer som alle bør besøge

Europa er fyldt med spændende storbyer. Så der er masser at vælge imellem – og derved også en del fravalg, der skal tages, når den næste storbyferie skal planlægges.

Men her får du 5 storbyer, der hver især har rigtig meget at byde på.

London

Den første er danskernes favorit-storby – London.

London er nok den by, der er billigste at komme til. For der er stor konkurrence på flypriserne. Og derfor kan du som regel finde rigtig billige flybilletter.

Byen er oplagt at tage til lige inden jul for at købe de sidste juelgaver. For i London finder du alt fra små spændende butikker til de største stormagasiner.

Ud over det har London også en masse spændende seværdigheder fra det ældgamle Tower of London til det nyere London Eye.

Berlin

Den næste by, der er værd at besøge, er Berlin.

Byen ligger i køreafstand fra Danmark, så det faktisk er muligt at kombinere kør-selv-ferie med en storbyferie. Alternativt kan du også flyve dertil. For på samme måde som med London, så er det muligt at finde flybilletter til en rimelig pris.

Berlin byder på en række seværdigheder, der koncentrerer sig omkring 2. Verdenskrig og den efterfølgende Kolde Krig.

Men ellers er byen meget moderne – med bl.a. et natteliv, som du ikke finder mange andre steder. Det er ikke usædvanligt, at de nyeste tendenser starter i Berlin – og derefter breder sig til resten af Europa.

Barcelona

Er du glad for god mad? Og måske lidt fodbold? Så tag en tur til Barcelona.

Her finder du fantastisk tapas. Og når du så er færdig med at spise (hvilket som regel er sent), så kan du fortsætte videre i det festlige natteliv.

Inden du skal spise, kan du med fordel besøge byens strand, hvor der normalt er et hyggeligt liv af mennesker. Sæt dig i sandet med en lokal øl købt i en nærliggende kiosk. Så bliver det ikke meget bedre.

Sidst men ikke mindst så er det også i Barcelona at FC Barcelona holder til. Så er du bare en smule til fodbold, vil et besøge på Camp Nou være en kæmpe oplevelse.

Rom

Hvor Berlin er hovedsædet for nyere historie, har Rom alt den gamle.

Her er byen fyldt med seværdigheder fra Det Gamle Rom. Men ellers er oplevelsen bare at gå rundt og indsnuse atmosfæren.

Og så ligger den italienske mad jo også højt på skalaen over gode køkkener. Så find en hyggelig restaurant og få et godt måltid mad – med en italiensk vin til.

Prag

Den sidste storby, som vi skal kigge på, ligger mod øst.

Prag er også en af de helt store favoritter hos danskerne. Og det skyldes sandsynligvis de lave priser på alt fra hoteller til mad og drikke.

Men Prag har også andet end billigt øl. For byen er fyldt med seværdigheder. Og hvor der tidligere ikke var meget på hylderne i shoppingcentrene, så er der i dag masser at købe. Og ofte til billigere priser end i storbyerne længere mod vest.

Indlægs forfatter: admin